Matoke ( banane verzi in sos de cocos)
13 aprilie 2018

Dulceata de trandafiri

 Reteta pentru 2-3 borcane de aproximativ 80/100 gr

250 de petale de trandafir rosu
150 de grame de indulcitor tagatesse
250 ml de apă
zeama de lămâie 
2 lingurite agar agar


Curățați petalele trandafirilor, spălați-le bine și uscați-le ușor pe prosoape de hârtie. Transferati-le într-o castron și presarati jumătate din indulcitor și lăsați amestecul în frigider timp de o zi (acoperit cu un capac)
Se adauga apa într-o cratita  mică,lămâia stoarsa și indulcitorul rămas și  se topește  la  o temperatură medie, apoi se  adăuga  petalele care au stat la frigider. 
 Preparati  la foc mic  timp de 20 de minute, amestecând continuu
Adăugați gelifiantul agar agar și mai fierbeti aprox 5 minute. Urmați instructiunile de pe ambalaj deoarece produsul poate diferi de la lot la lot.
Se toarna în borcane sterilizate . Pentru a se vida este indicat sa întoarceți borcanele  cu fundul în sus după ce ați închis ermetic

Comments are closed.