Veloute de linte și dovleac
2 august 2017

Matoke ( banane verzi in sos de cocos)

Ingrediente

100 grame de tofu natur

250 ml crema de cocos

2 linguri de unt de cocos

2 banane verzi pentru gatit

1 rădăcina de turmeric ( aproximativ o lingurita de turmeric proaspăt ras pe razatoare)

1 rădăcina mica de ghimbir ( aproximativ o lingura de ghimbir ras)

3 căței de usturoi

2 șalote

6 linguri de suc de rosii

o legătura de coriandru verde

2 linguri de fulgi de migdale ( pentru presarat la final)

un vârf de cuțit de nucsoara

o lingurita de mix de condimente format din părți egale: chimion, coriandru pulbere+ curry

Preparare:

Pentru curatarea radacinii de turmeric folsiti mănuși întrucât pateaza foarte tare!

Ghimbirul, turmericul, salotele și usturoiul se toaca cu un chopper la o  granulatie mica

Se soteaza în unt de cocos și o lingura de vin alb de masa, se adauga condimentele și un praf de sare. Se mai adauga puțina apa pentru a se evita prajirea. Intre timp se curata bananele și se taie feliute subtiri.Daca le pregătiți de la început va trebui sa le țineți în apa rece ca sa nu se oxideze.

Când s-a pătruns mixul sotat adăugați bananele,crema de cocos, sosul de rosii și tofu tăiat cubulete. Se mai prepara la foc mic aproximativ 10-15 minute amestecand din când în când.

Bananele trebuie să aibă consistenta cartofului fiert

După ce ati stins focul adăugați coriandru proaspăt tocat și montati pe farfurie. Se orneaza cu fulgi de migdale și legume deshidratate

 

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *