Foaie din jurnalul Nicolei
2 noiembrie 2015
Viata ta ar fi putut fi altfel?
10 noiembrie 2015

Peperonata tutta mia!

Ingrediente

  • Ardei gras 3 culori(galben,rosu verde)
  • 1 ceapa rosie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1lingurita de mix condimente mediteraniene
  • 1legatura de busuioc verde
  • 30 ml vin alb de masa
  • sare dupa gust
  • 2 catei usturoi
  • 250grame faina alba de grau
  • 100 gr de rucola proaspata

Preparare:

  • Intr-o tigaie de teflon se caleste in ulei de masline  ceapa si usturoiul.Se stinge cu vinul alb si se adauga mixul de condimente pentru paste.Dupa ce s-a patruns ceapa taiata julien, se adauga cei 3 ardei taiati cuburi mari.Se mesteca continuu la foc mare pana ardeiul este patruns doar la suprafata( trebuie sa ramana crocant si viu colorat). Se stinge focul si se presara cu busuioc verde tocat.

Pentru aluat

  • Rucola proaspata se mixeaza intr-un blender pana devine o pasta verde apoi se framanta un aluat din 250 grame de faina alba,cu 100 ml apa.Se toarna apa cate un pic pe masura ce se framanta aluatul amestecat cu pasta de rucola in asa fel incat sa rezulte un aluat tare.
  • Se intinde coca intr-un strat subtire  pe blatul de lucru presarat cu faina.Se decupeaza cu cutitul forma palmei.
  • Se pune apa la fiert cu un praf de sare.Vasul trebuie sa aiba circumferinta mare ca sa nu se deformeze forma de palma in timpul fierberii.
  • Cand clocoteste apa se aseaza cu grija aluatul in forma de palma si se lasa la fiert 8 minute pentru consitenta al dente
  • Se monteaza intr-o farfurie mare de paste amestecul de legume peste care se aseaza cu grija pasta de rucola in forma de palma. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *