Despre alimentatia sportivilor
15 martie 2016
Seducţia e o artă sau o abilitate de a crea iluzii?
18 martie 2016

Shakshuka-mic dejun oriental

Timp de preparare 25 minute

2 portii- 170 de calorii pe portie

½ lingura de ulei de masline

½ ceapa tocata

1 catel de usturoi tocat

1 ardei capia

1 lingurita de condimente arabesti “Ras el Hanout”( mix de coriandru,scortisoara,chimion,turmeric,ienibahar)

400 de grame rosii cherry

2 linguri de coriandru verde tocat

2 oua

sare si piper dupa gust

 

Preparare

Intr-o tigaie antiaderenta se adauga ulei si se soteaza usturoiul si ceapa pentru 6-7 minute. Se mai adauga o lingurita de apa pentru a se evita prajirea. Se adauga mixul de condimente si se mai soteaza inca un minut. Se adauga apoi  rosiile si ardeiul capia tocat si se mai gateste la foc mic timp de 8-10 minute. Se vor pregati 2 vase ramechin rezistente la temperaturi inalte. Impartiti compozitia in 2 portii si spargeti cate un ou in fiecare castron. Se da la cuptorul preincalzit la 220 de grade pentru 8 minute pana oul este bine inchegat. Se serveste cu coriandru verde tocat

Pofta buna!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *