E tot timp…
29 decembrie 2015
Lasagne cu spanac si seminte de pin
2 ianuarie 2016

Tarta cu mere fara gluten si fara zahar

Ingrediente pentru umplutura

2 linguri de unt de cocos inodor

3 linguri de  stevia rebaudiana ( Green Sugar)

1 esenta de vanilie

1 kg de mere proaspete

zeama de la o lamaie

2 lingurite de tarate de psyllium

Ingrediente pentru aluat

1 cana de faina de ovaz integrala

1 cana de faina de orez brun

un praf de sare

1/2 cana de unt de cocos inodor

2 linguri de stevia rebaudiana ( varianta cristalizata)

1 galbenus.

½ cana de apa minerala carbogazoasa

Cum se prepara:

Pentru aluatul de tarta se amesteca faina de ovaz cu cea de orez si se adauga untul de cocos la temperatura camerei. Se freaca pana ce aluatul capata aspectul firimiturilor de paine. Se adauga 2 lingurite de stevia rebaudiana si galbenusul omogenizate separat. Apa rece minerala se toarna cate un pic framantand  pana aluatul devine fin si nelipicios. Dupa ce s-a framantat se acopera cu folie alimentara si se pune la frigider pentru jumatate de ora.

Cuptorul se incinge la 180 de grade. Se tapeteaza cu aluatul obtinut o forma de tarta de 23 cm cu fundul detasabil.

Pentru umplutura se oparesc jumatati de mere scobite de seminte dar cu tot cu coaja intr-o tigaie antiaderenta in care se adauga: 2-3 linguri de unt de cocos, vanilie, zeama de la o lamaie si alte arome dupa preferinta. Se acopera cu un capac si se lasa la foc mic pana coaja se desprinde usor de pe mar. Se lasa la racit, se curata de coaja apoi cu ajutorul unui blender se mixeaza pana devine o crema fina apoi se adauga 2 lingurite de tarate de psyllium.

Pentru decor se taie cat mai fin felii de mar care se lasa intr-o cratita cu apa minerala si lamaie pentru a se evita oxidarea.

Asezarea in tava:

In tava deja tapetata cu aluat se pune crema fina de mar apoi se orneaza cu feliute de mar in forma de trandafir sau circular. Se coace  timp de 40-45 de minute pana ce umplutura si aluatul se rumenesc.

Pofta buna!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *