Marinada tandori masala
24 iulie 2017
Matoke ( banane verzi in sos de cocos)
13 octombrie 2017

Veloute de linte și dovleac

                                    Ingrediente:
1/2 dovleac
70 g de linte uscate sau 150 g de linte fiarta
2 salote  mici sau 1 ceapa
1/2 lingurita scorțișoară
1/2 linguriță turmeric sau o rădăcina proaspătă de mărime mediesare și piper după gust
1/2 lingurita chimion,
2 linguri de vin alb de masa,
1/2 litru de apa


Preparare


Sotati  ceapa intr-o lingura de vin alb și una de ulei, apoi se adauga dovleacul tăiat cubulete și lintea spalata. Se adauga apa apoi  se fierbe timp de aproximativ 20 de minute. Adăugați condimentele  și  amestecati.
În cazul în care supa este prea lichida se lasa la fiert la foc mic pana se  reduce la consistenta dorita sau  se adauga o lingura  de făină de năut și se fierbe timp de câteva minute. Se paseaza cu un blender vertical.
Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *